Nederland

Consulaat van Nederland in Miami

de Verenigde Staten

Nederlandse Diplomatieke Missie in de Verenigde Staten. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Nederland in Miami. Het consulaat is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in de Verenigde Staten. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Nederlandse ambassade en elk ander consulaat van Nederland in de Verenigde Staten.

Het Consulaat van Nederland in Miami
Netherlands Consulate General in Miami, the United States - 701 Brickell Avenue, Suite 500 - Miami - Florida 33131 - United States

Telefoonnummer:

(+1) 786 8660480

Faxnummer:

(+1) 786 8660498

Email:

mia@minbuza.nl

Website:

miami.the-netherlands.org

Consul:

Mrs Nathalie Olijslager-Jaarsma - Consul General

Openingstijden:

Monday to Friday: 9.00 - 12.00 (with appointment only)

Het Consulaat van Nederland in Miami is een bilaterale missie in de Verenigde Staten en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in de Verenigde Staten.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Nederlandse Consulaat in Miami staat onder leiding van Mrs Nathalie Olijslager-Jaarsma - Consul General van Nederland in de Verenigde Staten en is bereikbaar per telefoon (+1) 786 8660480 of email mia@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Nederland dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+1) 786 8660480 of email mia@minbuza.nl

Nederlandse Consulaten in de Verenigde Staten

Ver verwijderd van het Consulaat in Miami? - Het kan zijn dat Nederland meerdere consulaten heeft in de Verenigde Staten. Als het Nederlandse consulaat in Miami ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Nederlandse consulaten in de Verenigde Staten op een rijtje gezet: Atlanta, Boston, Chicago, Cincinnati, Cleveland, Dallas, Denver, Detroit, Grand Rapids, Honolulu, Houston, Jacksonville, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Orleans, New York, Orlando, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, Portland, Raleigh, Salt Lake City, San Diego, San Francisco, Seattle en St Louis

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Nederland niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Nederland in de Verenigde Staten - Indien het consulaat in Miami of eventuele andere consulaten van Nederland in de Verenigde Staten u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in de Verenigde Staten Ambassade van Nederland in Washington

Zoek een hotel in de buurt van het Nederlandse Consulaat in Miami - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Miami of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Nederlandse consulaat.

Reisverzekering voor de Verenigde Staten en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor de Verenigde Staten of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

 


Nuttige Links