Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Washington

de Verenigde Staten Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in de Verenigde Staten. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Washington. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in de Verenigde Staten. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in de Verenigde Staten.

De Nederlandse Ambassade in de Verenigde Staten
Netherlands Embassy in Washington, the United States - 4200 Linnean Avenue NW - Washington - D.C. 20008 - United States

Telefoonnummer:

(+1) 202 2445300

Faxnummer:

(+1) 202 3623430

Email:

Contact form on website

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/united-states/

Ambassadeur:

Henne Schuwer

Openingstijden:

Consular Section: Only with appointment - Tuesday to Friday: 8.50 - 12.30

De Ambassade van Nederland in Washington is een bilaterale missie in de Verenigde Staten en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in de Verenigde Staten.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Washington staat onder leiding van Henne Schuwer - Ambassadeur van Nederland in de Verenigde Staten en is bereikbaar per telefoon (+1) 202 2445300 of email Contact form on website

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Washington vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in de Verenigde Staten

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Washington? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in de Verenigde Staten om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in de Verenigde Staten op een rijtje gezet: Atlanta, Boston, Chicago, Cincinnati, Cleveland, Dallas, Denver, Detroit, Grand Rapids, Honolulu, Houston, Jacksonville, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Orleans, New York, Orlando, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, Portland, Raleigh, Salt Lake City, San Diego, San Francisco, Seattle en St Louis

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Washington - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Washington of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor de Verenigde Staten en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor de Verenigde Staten of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Washington verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in de Verenigde Staten die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in de Verenigde Staten wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Washington uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Washington via telefoon (+1) 202 2445300 of per email Contact form on websiteNuttige Links