Nederland

Consulaat van Nederland in Kaapstad

Zuid Afrika

Nederlandse Diplomatieke Missie in Zuid Afrika. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Nederland in Kaapstad. Het consulaat is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Zuid Afrika. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Nederlandse ambassade en elk ander consulaat van Nederland in Zuid Afrika.

Het Consulaat van Nederland in Kaapstad
Netherlands Consulate General in Cape Town, South Africa - 100 Strand Street - P.O Box 346 - 8001 Cape Town - South Africa

Telefoonnummer:

(+27) 21 421 5660

Faxnummer:

(+27) 21 418 2690

Email:

kaa@minbuza.nl

Website:

netherlandsworldwide.nl/countries/south-africa/

Consul:

Sebastiaan Messerschmidt - Consul General

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van Nederland in Kaapstad is een bilaterale missie in Zuid Afrika en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Zuid Afrika.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Nederlandse Consulaat in Kaapstad staat onder leiding van Sebastiaan Messerschmidt - Consul General van Nederland in Zuid Afrika en is bereikbaar per telefoon (+27) 21 421 5660 of email kaa@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Nederland dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+27) 21 421 5660 of email kaa@minbuza.nl

Nederlandse Consulaten in Zuid Afrika

Ver verwijderd van het Consulaat in Kaapstad? - Het kan zijn dat Nederland meerdere consulaten heeft in Zuid Afrika. Als het Nederlandse consulaat in Kaapstad ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Nederlandse consulaten in Zuid Afrika op een rijtje gezet: Kaapstad en Durban

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Nederland niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Nederland in Zuid Afrika - Indien het consulaat in Kaapstad of eventuele andere consulaten van Nederland in Zuid Afrika u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Zuid Afrika Ambassade van Nederland in Pretoria

Zoek een hotel in de buurt van het Nederlandse Consulaat in Kaapstad - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Kaapstad of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Nederlandse consulaat.

Reisverzekering voor Zuid Afrika en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zuid Afrika of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

 


Nuttige Links