Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Pretoria

Zuid Afrika Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Zuid Afrika. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Pretoria. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Zuid Afrika. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Zuid Afrika.

De Nederlandse Ambassade in Zuid Afrika
Netherlands Embassy in Pretoria, South Africa 0181 Nieuw Muckleneuk 210 Queen Wilhelmina Avenue P.O. Box 117 Pretoria South Africa

Telefoonnummer:

(+27) 12 425 4500

Faxnummer:

(+27) 12 425 4511

Email:

pre@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/south-africa

Ambassadeur:

Mr. Rob de Vos

Openingstijden:

Monday to Thursday from 9.00 - 16.30 Friday 08:00-12:30

De Ambassade van Nederland in Pretoria is een bilaterale missie in Zuid Afrika en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Zuid Afrika.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Pretoria staat onder leiding van Mr. Rob de Vos - Ambassadeur van Nederland in Zuid Afrika en is bereikbaar per telefoon (+27) 12 425 4500 of email pre@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Pretoria vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Zuid Afrika

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Pretoria? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Zuid Afrika om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Zuid Afrika op een rijtje gezet: Kaapstad en Durban

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Pretoria - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Pretoria of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Zuid Afrika en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zuid Afrika of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Pretoria verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Zuid Afrika die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Zuid Afrika wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Pretoria uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Pretoria via telefoon (+27) 12 425 4500 of per email pre@minbuza.nlNuttige Links