Nederland

Consulaat van Nederland in Gent

België

Nederlandse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Nederland in Gent. Het consulaat is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Nederlandse ambassade en elk ander consulaat van Nederland in België.

Het Consulaat van Nederland in Gent
Netherlands Consulate General in Gent, Belgium Recollettenlei 12 9000 Gent Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 9-2251816

Faxnummer:

(+32) 9-2256523

Email:

cg.nederland.gent@pandora.be

Website:

Consul:

Ph. Leroy - Consul General

Openingstijden:

Monday-Friday 08:30-16:45 Monday-Friday 09:00-12:30 (open to the public)

Het Consulaat van Nederland in Gent is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in België.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Nederlandse Consulaat in Gent staat onder leiding van Ph. Leroy - Consul General van Nederland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 9-2251816 of email cg.nederland.gent@pandora.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Nederland dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+32) 9-2251816 of email cg.nederland.gent@pandora.be

Nederlandse Consulaten in België

Ver verwijderd van het Consulaat in Gent? - Het kan zijn dat Nederland meerdere consulaten heeft in België. Als het Nederlandse consulaat in Gent ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Nederlandse consulaten in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Gent, Luik en Namur

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Nederland niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Nederland in België - Indien het consulaat in Gent of eventuele andere consulaten van Nederland in België u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in België Ambassade van Nederland in Brussel

Zoek een hotel in de buurt van het Nederlandse Consulaat in Gent - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Gent of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Nederlandse consulaat.

Reisverzekering voor België en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

 


Nuttige Links