Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Brussel

België Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in België.

De Nederlandse Ambassade in België
Netherlands Embassy in Brussels, Belgium - Kortenberglaan 4-10 - 1040 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 679 17 11

Faxnummer:

(+32) 2 679 17 75

Email:

bru@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

Ambassador

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Ambassadeur van Nederland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 679 17 11 of email bru@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Gent, Luik en Namur

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor België en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 679 17 11 of per email bru@minbuza.nlNuttige Links