Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Madrid

Spanje Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Spanje. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Madrid. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Spanje. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Spanje.

De Nederlandse Ambassade in Spanje
Netherlands Embassy in Madrid, Spain - Paseo de la Castellana 259-D - 28046 Madrid - Spain

Telefoonnummer:

(+34) 91-353 7500

Faxnummer:

(+34) 91-353 7565

Email:

mad-info@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

Matthijs van Bonzel

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Madrid is een bilaterale missie in Spanje en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Spanje.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Madrid staat onder leiding van Matthijs van Bonzel - Ambassadeur van Nederland in Spanje en is bereikbaar per telefoon (+34) 91-353 7500 of email mad-info@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Madrid vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Spanje

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Madrid? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Spanje om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Spanje op een rijtje gezet: Alicante, Barcelona, Bilbao, Ceuta, Gijon, Malaga, Palma de Mallorca, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla en Valencia

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Madrid - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Madrid of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Spanje en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Spanje of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Madrid verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Spanje die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Spanje wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Madrid uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Madrid via telefoon (+34) 91-353 7500 of per email mad-info@minbuza.nlNuttige Links