Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Rome

Italië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Italië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Rome. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Italië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Italië.

De Nederlandse Ambassade in Italië
Netherlands Embassy in Rome, Italy - Via Michele Mercati, 8 - 00197 Roma - Italy

Telefoonnummer:

(+39) 06 3228 6001

Faxnummer:

(+39) 06 3228 6256

Email:

rom@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

Willem van Ee

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Rome is een bilaterale missie in Italië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Italië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Rome staat onder leiding van Willem van Ee - Ambassadeur van Nederland in Italië en is bereikbaar per telefoon (+39) 06 3228 6001 of email rom@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Rome vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Italië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Rome? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Italië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Italië op een rijtje gezet: Ancona, Bari, Bologna, Catania, Florence, Genoa, Livorno, Milaan, Napels, Olbia, Palermo, Trieste, Turin, Venice en Verona

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Rome - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Rome of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Italië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Italië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Rome verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Italië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Italië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Rome uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Rome via telefoon (+39) 06 3228 6001 of per email rom@minbuza.nlNuttige Links