Italië

Consulaat van Italië in Rotterdam

Nederland

Italiaanse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Italië in Rotterdam. Het consulaat is niet de enige Italiaanse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Italiaanse ambassade en elk ander consulaat van Italië in Nederland.

Het Consulaat van Italië in Rotterdam
Italian Honorary Consulate in Rotterdam, Netherlands - THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Telefoonnummer:

(+31) (0)70 302 1030 (Embassy in The Hague)

Faxnummer:

Email:

denhaag.embitaly@esteri.it

Website:

amblaja.esteri.it

Consul:

Vacant - Honorary Consul

Openingstijden:

- THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Het Consulaat van Italië in Rotterdam is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Italiaanse belangen in Nederland.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Italiaanse Consulaat in Rotterdam staat onder leiding van Vacant - Honorary Consul van Italië in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) (0)70 302 1030 (Embassy in The Hague) of email denhaag.embitaly@esteri.it

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Italië dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+31) (0)70 302 1030 (Embassy in The Hague) of email denhaag.embitaly@esteri.it

Italiaanse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van het Consulaat in Rotterdam? - Het kan zijn dat Italië meerdere consulaten heeft in Nederland. Als het Italiaanse consulaat in Rotterdam ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Italië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Italiaanse consulaten in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam en Rotterdam

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Italië niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Italië in Nederland - Indien het consulaat in Rotterdam of eventuele andere consulaten van Italië in Nederland u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Italië in Nederland Ambassade van Italië in Den Haag

Zoek een hotel in de buurt van het Italiaanse Consulaat in Rotterdam - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Rotterdam of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Italiaanse consulaat.

Reisverzekering voor Nederland en Italië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Italië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Italië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Italië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

 


Nuttige Links