Italië Flag

De Italiaanse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Italiaanse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Italiaanse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Italiaanse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Italië in Nederland.

De Italiaanse Ambassade in Nederland
Italian Embassy in The Hague, the Netherlands Alexanderstraat 12 2514 JL S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 302 1030

Faxnummer:

(+31) 70 361 4932

Email:

embitaly.denhaag@esteri.it

Website:

www.amblaja.esteri.it

Ambassadeur:

Mr Francesco Azzarello

Openingstijden:

De Ambassade van Italië in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Italiaanse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Italiaanse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr Francesco Azzarello - Ambassadeur van Italië in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 302 1030 of email embitaly.denhaag@esteri.it

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Italiaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Italië in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Italiaanse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Italiaanse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Italiaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Italiaanse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Italië in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam en Rotterdam

Zoek een hotel in de buurt van de Italiaanse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Italiaanse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Italië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Italië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Italië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Italië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Italië in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Italië te bezoeken evenals aan Italiaanse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Italiaanse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Italiaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Italiaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Italiaanse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 302 1030 of per email embitaly.denhaag@esteri.itNuttige Links