Frankrijk

Consulaat van Frankrijk in Den Haag

Nederland

Franse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Frankrijk in Den Haag. Het consulaat is niet de enige Franse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Franse ambassade en elk ander consulaat van Frankrijk in Nederland.

Het Consulaat van Frankrijk in Den Haag
"Consular Department" of the Embassy of France in The Hague, Netherlands - Anna Paulownastraat 76 - 2518 BJ Den Haag - Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 070 312 58 00

Faxnummer:

Email:

https://nl.ambafrance.org/Contact-16659

Website:

nl.ambafrance.org

Consul:

Consul General

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van Frankrijk in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Franse belangen in Nederland.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Franse Consulaat in Den Haag staat onder leiding van Consul General van Frankrijk in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 070 312 58 00 of email https://nl.ambafrance.org/Contact-16659

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Frankrijk dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+31) 070 312 58 00 of email https://nl.ambafrance.org/Contact-16659

Franse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van het Consulaat in Den Haag? - Het kan zijn dat Frankrijk meerdere consulaten heeft in Nederland. Als het Franse consulaat in Den Haag ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Frankrijk om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Franse consulaten in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Terneuzen en Den Haag

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Frankrijk niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Frankrijk in Nederland - Indien het consulaat in Den Haag of eventuele andere consulaten van Frankrijk in Nederland u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Frankrijk in Nederland Ambassade van Frankrijk in Den Haag

Zoek een hotel in de buurt van het Franse Consulaat in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Franse consulaat.

Reisverzekering voor Nederland en Frankrijk - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Frankrijk. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Frankrijk.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Frankrijk kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

 


Nuttige Links