Frankrijk Flag

De Franse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Franse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Franse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Franse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Frankrijk in Nederland.

De Franse Ambassade in Nederland
French Embassy in The Hague, the Netherlands 1 Smidsplein 2514 BT S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) (70) 312 58 00

Faxnummer:

(+31) (70) 312 58 24

Email:

info@ambafrance-nl.org

Website:

www.ambafrance-nl.org

Ambassadeur:

Mr Pierre Henri Menat

Openingstijden:

De Ambassade van Frankrijk in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Franse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Franse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr Pierre Henri Menat - Ambassadeur van Frankrijk in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) (70) 312 58 00 of email info@ambafrance-nl.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Franse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Frankrijk in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Franse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Franse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Franse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Franse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Frankrijk in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Terneuzen en Den Haag

Zoek een hotel in de buurt van de Franse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Franse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Frankrijk - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Frankrijk. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Frankrijk.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Frankrijk kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Frankrijk in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Frankrijk te bezoeken evenals aan Franse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Franse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Franse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Franse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Franse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) (70) 312 58 00 of per email info@ambafrance-nl.orgNuttige Links