Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Parijs

Frankrijk Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Frankrijk. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Parijs. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Frankrijk. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Frankrijk.

De Nederlandse Ambassade in Frankrijk
Embassy of the Netherlands in Paris, France - 7-9 Rue Eble - 75007 Paris - France

Telefoonnummer:

(+33) 1-40623300

Faxnummer:

(+33) 1-40623456

Email:

par@minbuza.nl

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/

Ambassadeur:

Mr. Pieter de Gooijer

Openingstijden:

De Ambassade van Nederland in Parijs is een bilaterale missie in Frankrijk en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Frankrijk.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Parijs staat onder leiding van Mr. Pieter de Gooijer - Ambassadeur van Nederland in Frankrijk en is bereikbaar per telefoon (+33) 1-40623300 of email par@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Parijs vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Frankrijk

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Parijs? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Frankrijk om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Frankrijk op een rijtje gezet: Ajaccio, Bordeaux, Brest, Calais, Le Havre, Lille, Lyon, Marseille, Montpellier, Nice, Perpignan, Straatsburg en Toulouse

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Parijs - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Parijs of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Frankrijk en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Frankrijk of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Parijs verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Frankrijk die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Frankrijk wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Parijs uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Parijs via telefoon (+33) 1-40623300 of per email par@minbuza.nlNuttige Links