Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Wellington

Nieuw Zeeland Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Nieuw Zeeland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Wellington. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Nieuw Zeeland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Nieuw Zeeland.

De Nederlandse Ambassade in Nieuw Zeeland
Netherlands Embassy in Wellington, New Zealand PSIS House, 10th Floor Cnr Featherston / Ballance Streets P. O. Box 840 Wellington 6140 New Zealand

Telefoonnummer:

(+64) 4-471 6390

Faxnummer:

(+64) 4-471 2923

Email:

wel@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/new-zealand

Ambassadeur:

Mr Arie van der Wiel

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Wellington is een bilaterale missie in Nieuw Zeeland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Nieuw Zeeland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Wellington staat onder leiding van Mr Arie van der Wiel - Ambassadeur van Nederland in Nieuw Zeeland en is bereikbaar per telefoon (+64) 4-471 6390 of email wel@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Wellington vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Nieuw Zeeland

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Wellington? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Nieuw Zeeland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Nieuw Zeeland op een rijtje gezet: Auckland en Christchurch

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Wellington - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Wellington of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Nieuw Zeeland en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nieuw Zeeland of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Wellington verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nieuw Zeeland die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Nieuw Zeeland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Wellington uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Wellington via telefoon (+64) 4-471 6390 of per email wel@minbuza.nlNuttige Links