Roemenië Flag

De Roemeense Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Roemeense Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Roemeense Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Roemeense diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Roemenië in Nederland.

De Roemeense Ambassade in Nederland
Embassy of Romania in The Hague, Netherlands - Catsheuvel 55 - 2517 KA The Hague - Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 354 3796 & Emergencies: (+31) 65 159 6107

Faxnummer:

(+31) 70 354 1587

Email:

haga@mae.ro & Consular section: haga.petenti@mae.ro

Website:

https://haga.mae.ro

Ambassadeur:

Lucian Fatu

Openingstijden:

Embassy web page: https://haga.mae.ro/en/node/836

De Ambassade van Roemenië in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Roemeense belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Roemeense Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Lucian Fatu - Ambassadeur van Roemenië in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 354 3796 & Emergencies: (+31) 65 159 6107 of email haga@mae.ro & Consular section: haga.petenti@mae.ro

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Roemeense ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Roemenië in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Roemeense Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Roemeense Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Roemeense Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Roemeense consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Roemenië in Nederland op een rijtje gezet: Eindhoven, Rotterdam, Sneek en Venlo

Zoek een hotel in de buurt van de Roemeense Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Roemeense ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Roemenië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Roemenië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Roemenië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Roemenië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Roemenië in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Roemenië te bezoeken evenals aan Roemeense burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Roemeense Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Roemeense visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Roemeense nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Roemeense Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 354 3796 & Emergencies: (+31) 65 159 6107 of per email haga@mae.ro & Consular section: haga.petenti@mae.roNuttige Links