Nederland

Consulaat van Nederland in Hong Kong

Hong Kong

Nederlandse Diplomatieke Missie in Hong Kong. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Nederland in Hong Kong. Het consulaat is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Hong Kong. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Nederlandse ambassade en elk ander consulaat van Nederland in Hong Kong.

Het Consulaat van Nederland in Hong Kong
Netherlands Consulate General in Hong Kong - Suite 3001, 30/F Central Plaza - 18 Harbour Road - Wanchai - Hong Kong

Telefoonnummer:

(+852) 2599 9200

Faxnummer:

(+852) 2868 5388

Email:

information@netherlands-cg.org.hk

Website:

hon@minbuza.nl

Consul:

Annemieke Ruigrok - Consul General

Openingstijden:

Monday-Friday: 9.00-12.00

Het Consulaat van Nederland in Hong Kong is een bilaterale missie in Hong Kong en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Hong Kong.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Nederlandse Consulaat in Hong Kong staat onder leiding van Annemieke Ruigrok - Consul General van Nederland in Hong Kong en is bereikbaar per telefoon (+852) 2599 9200 of email information@netherlands-cg.org.hk

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Nederland dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+852) 2599 9200 of email information@netherlands-cg.org.hk

Nederlandse Consulaten in Hong Kong

Ver verwijderd van het Consulaat in Hong Kong? - Het kan zijn dat Nederland meerdere consulaten heeft in Hong Kong. Als het Nederlandse consulaat in Hong Kong ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Nederlandse consulaten in Hong Kong op een rijtje gezet: Hong Kong

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Nederland niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Nederland in Hong Kong - Indien het consulaat in Hong Kong of eventuele andere consulaten van Nederland in Hong Kong u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Hong Kong

Zoek een hotel in de buurt van het Nederlandse Consulaat in Hong Kong - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Hong Kong of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Nederlandse consulaat.

Reisverzekering voor Hong Kong en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Hong Kong of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

 


Nuttige Links