Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Lusaka

Zambia Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Zambia. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Lusaka. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Zambia. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Zambia.

De Nederlandse Ambassade in Zambia
Netherlands Embassy in Lusaka, CLOSED AS OF 30 JUNE 2013

Telefoonnummer:

Faxnummer:

Email:

Website:

Ambassadeur:

CLOSED

Openingstijden:

De Ambassade van Nederland in Lusaka is een bilaterale missie in Zambia en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Zambia.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Lusaka staat onder leiding van CLOSED van Nederland in Zambia en is bereikbaar per telefoon of email

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Lusaka vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Zambia

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Lusaka? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Zambia om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Zambia op een rijtje gezet: Lusaka

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Lusaka - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Lusaka of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Zambia en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zambia of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Lusaka verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Zambia die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Zambia wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Lusaka uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Lusaka via telefoon of per emailNuttige Links