Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Hanoi

Vietnam Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Vietnam. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Hanoi. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Vietnam. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Vietnam.

De Nederlandse Ambassade in Vietnam
Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Hanoi - 7th floor BIDV Tower - 194 Tran Quang Khai street - Hoan Kiem district - Hanoi - Vietnam

Telefoonnummer:

(+84) 4-8315650

Faxnummer:

(+84) 4-8315655

Email:

han@minbuza.nl

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/vietnam

Ambassadeur:

Ms. Nienke Trooster

Openingstijden:

Mon to Fri: 8.00-12.00 and 13.00-17.00 / Consular Dept: Mon to Fri: 09.00-12.00. For appointments please check official website.

De Ambassade van Nederland in Hanoi is een bilaterale missie in Vietnam en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Vietnam.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Hanoi staat onder leiding van Ms. Nienke Trooster - Ambassadeur van Nederland in Vietnam en is bereikbaar per telefoon (+84) 4-8315650 of email han@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Hanoi vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Vietnam

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Hanoi? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Vietnam om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Vietnam op een rijtje gezet: Ho Chi Minh Stad

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Hanoi - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Hanoi of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Vietnam en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Vietnam of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Hanoi verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Vietnam die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Vietnam wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Hanoi uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Hanoi via telefoon (+84) 4-8315650 of per email han@minbuza.nlNuttige Links