Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Caracas

Venezuela Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Venezuela. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Caracas. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Venezuela. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Venezuela.

De Nederlandse Ambassade in Venezuela
Netherlands Embassy in Caracas, Venezuela Edificio San Juan, Piso 9 Avenida San Juan Bosco 2da Transversal de Altamira Apartado Postal 62286 Caracas 1060-A Venezuela

Telefoonnummer:

(+58) 212-2633622

Faxnummer:

(+58) 212-2630462

Email:

nlgovcar@embholanda.org.ve

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/venezuela

Ambassadeur:

D.C.B. den Haas

Openingstijden:

Monday-Thursday 08:00-16:30 Friday 08:00-14:00

De Ambassade van Nederland in Caracas is een bilaterale missie in Venezuela en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Venezuela.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Caracas staat onder leiding van D.C.B. den Haas - Ambassadeur van Nederland in Venezuela en is bereikbaar per telefoon (+58) 212-2633622 of email nlgovcar@embholanda.org.ve

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Caracas vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Venezuela

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Caracas? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Venezuela om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Venezuela op een rijtje gezet: Los Taques, Maracaibo, Porlamar en Punto Fijo

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Caracas - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Caracas of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Venezuela en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Venezuela of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Caracas verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Venezuela die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Venezuela wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Caracas uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Caracas via telefoon (+58) 212-2633622 of per email nlgovcar@embholanda.org.veNuttige Links