Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Kiev

Oekraine Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Oekraine. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Kiev. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Oekraine. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Oekraine.

De Nederlandse Ambassade in Oekraine
Netherlands Embassy in Kiev, Ukraine - Kontraktova Ploscha 7 - 09101 Kiev - Ukraine

Telefoonnummer:

(+380) 44-490 8200

Faxnummer:

(+380) 44-490 8209 / 8267

Email:

kie@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/ukraine

Ambassadeur:

Ed Hoeks

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Kiev is een bilaterale missie in Oekraine en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Oekraine.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Kiev staat onder leiding van Ed Hoeks - Ambassadeur van Nederland in Oekraine en is bereikbaar per telefoon (+380) 44-490 8200 of email kie@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Kiev vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Oekraine

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Kiev? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Oekraine om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Oekraine op een rijtje gezet: Lviv

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Kiev - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Kiev of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Oekraine en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Oekraine of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Kiev verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Oekraine die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Oekraine wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Kiev uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Kiev via telefoon (+380) 44-490 8200 of per email kie@minbuza.nlNuttige Links