Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Ankara

Turkije Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Turkije. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Ankara. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Turkije. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Turkije.

De Nederlandse Ambassade in Turkije
Netherlands Embassy in Ankara, Turkey - Hilal Mahallesi - Hollanda Caddesi No. 3 - 06550 Yildiz - Ankara - Turkey

Telefoonnummer:

(+90) 312 409 1800

Faxnummer:

(+90) 312 409 1898

Email:

ank@minbuza.nl

Website:

netherlandsworldwide.nl/countries/turkey

Ambassadeur:

Marjanne de Kwaasteniet

Openingstijden:

By appointment

De Ambassade van Nederland in Ankara is een bilaterale missie in Turkije en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Turkije.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Ankara staat onder leiding van Marjanne de Kwaasteniet - Ambassadeur van Nederland in Turkije en is bereikbaar per telefoon (+90) 312 409 1800 of email ank@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Ankara vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Turkije

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Ankara? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Turkije om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Turkije op een rijtje gezet: Antalya, Gaziantep, Iskenderun, Istanbul, Izmir en Marmaris

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Ankara - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Ankara of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Turkije en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Turkije of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Ankara verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Turkije die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Turkije wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Ankara uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Ankara via telefoon (+90) 312 409 1800 of per email ank@minbuza.nlNuttige Links