Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Bangkok

Thailand Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Thailand. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Bangkok. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Thailand. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Thailand.

De Nederlandse Ambassade in Thailand
Netherlands Embassy in Bangkok, Thailand - 15 Soi Tonson, Ploenchit Road, Lumpini, Pathumwan - Bangkok 10330 - Thailand

Telefoonnummer:

+66 (0)2 3095200

Faxnummer:

+66 (0)2 3095205

Email:

ban@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/thailand

Ambassadeur:

Paul Menkveld - Charge d'Affaires

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van Nederland in Bangkok is een bilaterale missie in Thailand en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Thailand.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Bangkok staat onder leiding van Paul Menkveld - Charge d'Affaires van Nederland in Thailand en is bereikbaar per telefoon +66 (0)2 3095200 of email ban@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Bangkok vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Thailand

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Bangkok? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Thailand om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Thailand op een rijtje gezet: Phuket

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Bangkok - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Bangkok of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Thailand en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Thailand of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Bangkok verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Thailand die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Thailand wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Bangkok uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Bangkok via telefoon +66 (0)2 3095200 of per email ban@minbuza.nlNuttige Links