Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Dar es Salaam

Tanzania Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Tanzania. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Dar es Salaam. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Tanzania. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Tanzania.

De Nederlandse Ambassade in Tanzania
Netherlands Embassy in Dar es Salaam, Tanzania - Umoja House, 4th Floor - Garden Avenue - P.O. Box 9534 - Dar es Salaam - Tanzania

Telefoonnummer:

+255 222 194 000

Faxnummer:

+255 222 194 044

Email:

dar@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/tanzania

Ambassadeur:

Jeroen Verheul

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van Nederland in Dar es Salaam is een bilaterale missie in Tanzania en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Tanzania.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Dar es Salaam staat onder leiding van Jeroen Verheul - Ambassadeur van Nederland in Tanzania en is bereikbaar per telefoon +255 222 194 000 of email dar@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Dar es Salaam vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Tanzania

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Dar es Salaam? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Tanzania om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Tanzania op een rijtje gezet: Arusha

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Dar es Salaam - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Dar es Salaam of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Tanzania en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Tanzania of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Dar es Salaam verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Tanzania die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Tanzania wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Dar es Salaam uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Dar es Salaam via telefoon +255 222 194 000 of per email dar@minbuza.nlNuttige Links