Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Damascus

Syrië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Syrië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Damascus. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Syrië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Syrië.

De Nederlandse Ambassade in Syrië
Netherlands Embassy in Damascus, Syria Abou Roumaneh Al-Jalaa Street Imm Tello P.O. Box 702 Damascus Syria

Telefoonnummer:

(+963) 11-333 6871

Faxnummer:

(+963) 11-333 9369

Email:

dmc@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

## Withdrawn ## Mr Drs. C.H.A. Hogewoning

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Damascus is een bilaterale missie in Syrië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Syrië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Damascus staat onder leiding van ## Withdrawn ## Mr Drs. C.H.A. Hogewoning - Ambassadeur van Nederland in Syrië en is bereikbaar per telefoon (+963) 11-333 6871 of email dmc@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Damascus vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Syrië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Damascus? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Syrië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Syrië op een rijtje gezet: Aleppo en Latakia

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Damascus - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Damascus of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Syrië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Syrië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Damascus verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Syrië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Syrië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Damascus uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Damascus via telefoon (+963) 11-333 6871 of per email dmc@minbuza.nlNuttige Links