Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Bern

Zwitserland Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Zwitserland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Bern. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Zwitserland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Zwitserland.

De Nederlandse Ambassade in Zwitserland
Netherlands Embassy in Bern, Switzerland - Seftigenstrasse 7 - 3007 Bern - Switzerland

Telefoonnummer:

(+41) 313508700

Faxnummer:

(+41) 313508710

Email:

nederlandwereldwijd.nl/contact/contactformulier

Website:

nederlandwereldwijd.nl

Ambassadeur:

Karin Mossenlechner

Openingstijden:

By appointment

De Ambassade van Nederland in Bern is een bilaterale missie in Zwitserland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Zwitserland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Bern staat onder leiding van Karin Mossenlechner - Ambassadeur van Nederland in Zwitserland en is bereikbaar per telefoon (+41) 313508700 of email nederlandwereldwijd.nl/contact/contactformulier

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Bern vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Zwitserland

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Bern? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Zwitserland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Zwitserland op een rijtje gezet: Basel, Genève, Lugano en Zürich

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Bern - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Bern of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Zwitserland en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zwitserland of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Bern verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Zwitserland die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Zwitserland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Bern uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Bern via telefoon (+41) 313508700 of per email nederlandwereldwijd.nl/contact/contactformulierNuttige Links