Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Lissabon

Portugal Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Portugal. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Lissabon. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Portugal. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Portugal.

De Nederlandse Ambassade in Portugal
Netherlands Embassy in Lisbon, Portugal - Avenida Infante Santo 43-5o - 1399-011 Lisboa - Portugal

Telefoonnummer:

(+351) 213 914 900 & (+31) 247 247 247 & Whatsapp: (+31) 682388055

Faxnummer:

Email:

Contact form: nederlandwereldwijd.nl/contact/contactformulier

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

Mrs. Margriet Leemhuis

Openingstijden:

By appointment

De Ambassade van Nederland in Lissabon is een bilaterale missie in Portugal en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Portugal.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Lissabon staat onder leiding van Mrs. Margriet Leemhuis - Ambassadeur van Nederland in Portugal en is bereikbaar per telefoon (+351) 213 914 900 & (+31) 247 247 247 & Whatsapp: (+31) 682388055 of email Contact form: nederlandwereldwijd.nl/contact/contactformulier

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Lissabon vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Portugal

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Lissabon? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Portugal om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Portugal op een rijtje gezet: Faro, Funchal en Ponta Delgada

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Lissabon - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Lissabon of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Portugal en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Portugal of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Lissabon verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Portugal die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Portugal wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Lissabon uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Lissabon via telefoon (+351) 213 914 900 & (+31) 247 247 247 & Whatsapp: (+31) 682388055 of per email Contact form: nederlandwereldwijd.nl/contact/contactformulierNuttige Links