Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Warschau

Polen Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Polen. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Warschau. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Polen. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Polen.

De Nederlandse Ambassade in Polen
Netherlands Embassy in Warsaw, Poland - ul. Kawalerii 10 - 00-468 Warsaw - Poland

Telefoonnummer:

(+48) 22-559 1200

Faxnummer:

(+48) 22-840 2638

Email:

war@minbuza.nl

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/polen

Ambassadeur:

Ron J.P.M. van Dartel

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Warschau is een bilaterale missie in Polen en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Polen.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Warschau staat onder leiding van Ron J.P.M. van Dartel - Ambassadeur van Nederland in Polen en is bereikbaar per telefoon (+48) 22-559 1200 of email war@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Warschau vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Polen

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Warschau? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Polen om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Polen op een rijtje gezet: Gdansk en Krakow

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Warschau - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Warschau of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Polen en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Polen of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Warschau verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Polen die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Polen wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Warschau uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Warschau via telefoon (+48) 22-559 1200 of per email war@minbuza.nlNuttige Links