Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Oslo

Noorwegen Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Noorwegen. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Oslo. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Noorwegen. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Noorwegen.

De Nederlandse Ambassade in Noorwegen
Embassy of the Netherlands in Oslo, Norway - Oscars gate 29 - 0352 Oslo - Norway

Telefoonnummer:

(+47) 23 33 36 00

Faxnummer:

(+47) 23 33 36 01

Email:

osl@minbuza.nl

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/noorwegen/

Ambassadeur:

Mr Tom van Oorschot

Openingstijden:

Monday-Friday: 08.30-16.00

De Ambassade van Nederland in Oslo is een bilaterale missie in Noorwegen en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Noorwegen.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Oslo staat onder leiding van Mr Tom van Oorschot - Ambassadeur van Nederland in Noorwegen en is bereikbaar per telefoon (+47) 23 33 36 00 of email osl@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Oslo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Noorwegen

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Oslo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Noorwegen om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Noorwegen op een rijtje gezet: Bergen, Larvik, Stavanger, Tromso en Trondheim

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Oslo - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Oslo of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Noorwegen en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Noorwegen of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Oslo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Noorwegen die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Noorwegen wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Oslo uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Oslo via telefoon (+47) 23 33 36 00 of per email osl@minbuza.nlNuttige Links