Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Maputo

Mozambique Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Mozambique. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Maputo. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Mozambique. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Mozambique.

De Nederlandse Ambassade in Mozambique
Netherlands Embassy in Maputo, Mozambique Av. Kwame Nkrumah 324 C.P. 1163 Maputo Mozambique

Telefoonnummer:

(+258) 21 484 200

Faxnummer:

(+258) 21 484 248

Email:

map@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/mozambique

Ambassadeur:

Frodorique de Man

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Maputo is een bilaterale missie in Mozambique en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Mozambique.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Maputo staat onder leiding van Frodorique de Man - Ambassadeur van Nederland in Mozambique en is bereikbaar per telefoon (+258) 21 484 200 of email map@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Maputo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Mozambique

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Maputo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Mozambique om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Mozambique op een rijtje gezet: Beira en Nampula

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Maputo - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Maputo of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Mozambique en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Mozambique of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Maputo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Mozambique die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Mozambique wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Maputo uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Maputo via telefoon (+258) 21 484 200 of per email map@minbuza.nlNuttige Links