Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Rabat

Marokko Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Marokko. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Rabat. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Marokko. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Marokko.

De Nederlandse Ambassade in Marokko
Netherlands Embassy in Rabat, Morocco 40 Rue de Tunis B.P. 329 Rabat Morocco

Telefoonnummer:

(+212) 537 219600

Faxnummer:

(+212) 537 219665

Email:

rab@minbuza.nl

Website:

www.paysbasetvous.nl/votre-pays-et-les-pays-bas/maroc

Ambassadeur:

Mr. Sjoerd Leenstra

Openingstijden:

Monday-Friday 09:00-12:00 and 14:00-15:00

De Ambassade van Nederland in Rabat is een bilaterale missie in Marokko en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Marokko.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Rabat staat onder leiding van Mr. Sjoerd Leenstra - Ambassadeur van Nederland in Marokko en is bereikbaar per telefoon (+212) 537 219600 of email rab@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Rabat vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Marokko

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Rabat? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Marokko om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Marokko op een rijtje gezet: Casablanca en Nador

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Rabat - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Rabat of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Marokko en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Marokko of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Rabat verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Marokko die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Marokko wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Rabat uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Rabat via telefoon (+212) 537 219600 of per email rab@minbuza.nlNuttige Links