Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur

Maleisië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Maleisië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Maleisië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Maleisië.

De Nederlandse Ambassade in Maleisië
Netherlands Embassy in Kuala Lumpur, Malaysia Suite 7.01, 7th floor, (South Block) The Ampwalk 218, Jalan Ampang P.O. Box 10543 50716 Kuala Lumpur Malaysia

Telefoonnummer:

(+60) 3-2168 6200

Faxnummer:

(+60) 3-2168 6240

Email:

kll@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/malaysia

Ambassadeur:

Mr. John C.F. von Mohlen

Openingstijden:

09:00-12:00 (consular matters) 08:00-16:00 (office hours)

De Ambassade van Nederland in Kuala Lumpur is een bilaterale missie in Maleisië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Maleisië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur staat onder leiding van Mr. John C.F. von Mohlen - Ambassadeur van Nederland in Maleisië en is bereikbaar per telefoon (+60) 3-2168 6200 of email kll@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Kuala Lumpur vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Maleisië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Maleisië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Maleisië op een rijtje gezet: Miri en Penang

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Kuala Lumpur of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Maleisië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Maleisië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Kuala Lumpur verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Maleisië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Maleisië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur via telefoon (+60) 3-2168 6200 of per email kll@minbuza.nlNuttige Links