Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Nairobi

Kenia Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Kenia. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Nairobi. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Kenia. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Kenia.

De Nederlandse Ambassade in Kenia
Netherlands Embassy in Nairobi, Kenya Riverside Lane, off Riverside Drive P.O. Box 41537 00100 Nairobi Kenya

Telefoonnummer:

(+254) 20-42 88 000

Faxnummer:

(+254) 20-42 88 264

Email:

nai@minbuza.nl nai-ca@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

Joost Reintjes

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Nairobi is een bilaterale missie in Kenia en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Kenia.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Nairobi staat onder leiding van Joost Reintjes - Ambassadeur van Nederland in Kenia en is bereikbaar per telefoon (+254) 20-42 88 000 of email nai@minbuza.nl nai-ca@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Nairobi vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Kenia

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Nairobi? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Kenia om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Kenia op een rijtje gezet: Mombasa

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Nairobi - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Nairobi of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Kenia en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Kenia of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Nairobi verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Kenia die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Kenia wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Nairobi uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Nairobi via telefoon (+254) 20-42 88 000 of per email nai@minbuza.nl nai-ca@minbuza.nlNuttige Links