Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Tokyo

Japan Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Japan. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Tokyo. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Japan. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Japan.

De Nederlandse Ambassade in Japan
Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Tokyo, Japan - 3-6-3 Shibakoen - Minato-ku - Tokio 105-0011 - Japan

Telefoonnummer:

(+81) 357765400

Faxnummer:

(+81) 357765535

Email:

tok@minbuza.nl

Website:

nederlandwereldwijd.nl/landen/japan/

Ambassadeur:

Peter van der Vliet

Openingstijden:

By appointment

De Ambassade van Nederland in Tokyo is een bilaterale missie in Japan en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Japan.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Tokyo staat onder leiding van Peter van der Vliet - Ambassadeur van Nederland in Japan en is bereikbaar per telefoon (+81) 357765400 of email tok@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Tokyo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Japan

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Tokyo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Japan om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Japan op een rijtje gezet: Nagasaki, Nagoya, Osaka en Sapporo

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Tokyo - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Tokyo of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Japan en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Japan of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Tokyo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Japan die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Japan wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Tokyo uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Tokyo via telefoon (+81) 357765400 of per email tok@minbuza.nlNuttige Links