Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Dublin

Ierland Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Ierland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Dublin. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Ierland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Ierland.

De Nederlandse Ambassade in Ierland
Netherlands Embassy in Dublin, Ireland 160 Merrion Road Dublin 4 Ireland

Telefoonnummer:

(+353) 1-269 3444

Faxnummer:

(+353) 1-283 9690

Email:

dub-info@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/ireland

Ambassadeur:

Mr Robert J. H. Engels

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Dublin is een bilaterale missie in Ierland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Ierland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Dublin staat onder leiding van Mr Robert J. H. Engels - Ambassadeur van Nederland in Ierland en is bereikbaar per telefoon (+353) 1-269 3444 of email dub-info@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Dublin vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Ierland

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Dublin? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Ierland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Ierland op een rijtje gezet: Cork en Limerick

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Dublin - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Dublin of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Ierland en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Ierland of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Dublin verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Ierland die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Ierland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Dublin uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Dublin via telefoon (+353) 1-269 3444 of per email dub-info@minbuza.nlNuttige Links