Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Bagdad

Irak Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Irak. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Bagdad. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Irak. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Irak.

De Nederlandse Ambassade in Irak
Netherlands Embassy in Bagdad, Iraq - Street 15, House # 7 - Al Kindy area, District 215 - International Zone - Bagdad - Iraq

Telefoonnummer:

+964 (0) 78 330 175 83

Faxnummer:

Email:

bag@minbuza.nl

Website:

netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/iraq

Ambassadeur:

Mr Matthijs Wolters

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Bagdad is een bilaterale missie in Irak en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Irak.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Bagdad staat onder leiding van Mr Matthijs Wolters - Ambassadeur van Nederland in Irak en is bereikbaar per telefoon +964 (0) 78 330 175 83 of email bag@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Bagdad vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Irak

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Bagdad? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Irak om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Irak op een rijtje gezet: Basra en Erbil

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Bagdad - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Bagdad of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Irak en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Irak of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Bagdad verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Irak die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Irak wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Bagdad uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Bagdad via telefoon +964 (0) 78 330 175 83 of per email bag@minbuza.nlNuttige Links