Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Jakarta

Indonesië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Indonesië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Jakarta. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Indonesië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Indonesië.

De Nederlandse Ambassade in Indonesië
Netherlands Embassy in Jakarta, Indonesia Jl. H.R. Rasuna Said Kav. S-3 Kuningan Jakarta 12950 Indonesia

Telefoonnummer:

(+62) 21-524 8200

Faxnummer:

(+62) 21-570 0734

Email:

jak@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/indonesia

Ambassadeur:

Dr. Nikolaos van Dam

Openingstijden:

Monday-Thursday 08:00-16:00 Friday 08:00-14:00

De Ambassade van Nederland in Jakarta is een bilaterale missie in Indonesië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Indonesië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Jakarta staat onder leiding van Dr. Nikolaos van Dam - Ambassadeur van Nederland in Indonesië en is bereikbaar per telefoon (+62) 21-524 8200 of email jak@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Jakarta vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Indonesië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Jakarta? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Indonesië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Indonesië op een rijtje gezet: Bandung, Denpasar, Medan en Surabaya

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Jakarta - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Jakarta of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Indonesië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Indonesië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Jakarta verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Indonesië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Indonesië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Jakarta uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Jakarta via telefoon (+62) 21-524 8200 of per email jak@minbuza.nlNuttige Links