Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in New Delhi

India Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in India. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in New Delhi. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in India. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in India.

De Nederlandse Ambassade in India
Netherlands Embassy in New Delhi, India 6/50F, Shantipath Chanakyapuri New Delhi 110 021 India

Telefoonnummer:

(+91) 11-2419 7600

Faxnummer:

(+91) 11-2419 7710

Email:

nde@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/india

Ambassadeur:

Mr Bob H. Hiensch

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in New Delhi is een bilaterale missie in India en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in India.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in New Delhi staat onder leiding van Mr Bob H. Hiensch - Ambassadeur van Nederland in India en is bereikbaar per telefoon (+91) 11-2419 7600 of email nde@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in New Delhi vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in India

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in New Delhi? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in India om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in India op een rijtje gezet: Bangalore, Chennai, Kolkata, Lucknow en Mumbai

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in New Delhi - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in New Delhi of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor India en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor India of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in New Delhi verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in India die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in India wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in New Delhi uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in New Delhi via telefoon (+91) 11-2419 7600 of per email nde@minbuza.nlNuttige Links