Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Athene

Griekenland Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Griekenland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Athene. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Griekenland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Griekenland.

De Nederlandse Ambassade in Griekenland
Embassy of the Netherlands in Athens, Greece - Leoforos Vasileos Konstantinou 5-7 - 10674 Athens - Greece

Telefoonnummer:

(+30) 210-725 4900

Faxnummer:

(+30) 210-725 4908

Email:

ath@minbuza.nl

Website:

netherlandsworldwide.nl/countries/greece

Ambassadeur:

Susanna Terstal

Openingstijden:

By appointment: Monday-Friday: 8.00-16.00

De Ambassade van Nederland in Athene is een bilaterale missie in Griekenland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Griekenland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Athene staat onder leiding van Susanna Terstal - Ambassadeur van Nederland in Griekenland en is bereikbaar per telefoon (+30) 210-725 4900 of email ath@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Athene vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Griekenland

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Athene? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Griekenland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Griekenland op een rijtje gezet: Alexandroupolis, Corfu, Heraklion, Ioannina, Kalamata, Patras, Piraeus, Rhodos, Samos, Thessaloniki en Volos

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Athene - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Athene of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Griekenland en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Griekenland of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Athene verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Griekenland die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Griekenland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Athene uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Athene via telefoon (+30) 210-725 4900 of per email ath@minbuza.nlNuttige Links