Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Berlijn

Duitsland Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Duitsland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Berlijn. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Duitsland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Duitsland.

De Nederlandse Ambassade in Duitsland
Netherlands Embassy in Berlin, Germany Klosterstrasse 50 10179 Berlin Germany

Telefoonnummer:

(+49) 30 20 95 60

Faxnummer:

(+49) 30 209 564 41

Email:

bln@minbuza.nl

Website:

www.niederlandeweltweit.nl/laender/deutschland

Ambassadeur:

Mr Marnix Krop

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Berlijn is een bilaterale missie in Duitsland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Duitsland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Berlijn staat onder leiding van Mr Marnix Krop - Ambassadeur van Nederland in Duitsland en is bereikbaar per telefoon (+49) 30 20 95 60 of email bln@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Berlijn vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Duitsland

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Berlijn? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Duitsland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Duitsland op een rijtje gezet: Aken, Bremen, Keulen, Dresden, Dusseldorf, Emden, Frankfurt am Main, Hamburg, Hanover, Kiel, Kleve, München, Munster, Nuremberg en Stuttgart

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Berlijn - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Berlijn of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Duitsland en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Duitsland of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Berlijn verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Duitsland die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Duitsland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Berlijn uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Berlijn via telefoon (+49) 30 20 95 60 of per email bln@minbuza.nlNuttige Links