Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Helsinki

Finland Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Finland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Helsinki. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Finland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Finland.

De Nederlandse Ambassade in Finland
Netherlands Embassy in Helsinki, Finland Erottajankatu 19 B, 5th floor (Skillnadsgatan 19 B) Postbox 886 00101 Helsinki Finland

Telefoonnummer:

(+358) 9-2289 20

Faxnummer:

(+358) 9-2289 2228

Email:

hel@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/finland

Ambassadeur:

Mr Henk Swartouw

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Helsinki is een bilaterale missie in Finland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Finland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Helsinki staat onder leiding van Mr Henk Swartouw - Ambassadeur van Nederland in Finland en is bereikbaar per telefoon (+358) 9-2289 20 of email hel@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Helsinki vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Finland

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Helsinki? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Finland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Finland op een rijtje gezet: Kuopio, Mariehamn, Oulu, Rovaniemi, Tampere, Turku en Vaasa

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Helsinki - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Helsinki of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Finland en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Finland of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Helsinki verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Finland die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Finland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Helsinki uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Helsinki via telefoon (+358) 9-2289 20 of per email hel@minbuza.nlNuttige Links