Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Kopenhagen

Denemarken Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Denemarken. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Denemarken. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Denemarken.

De Nederlandse Ambassade in Denemarken
Embassy of the Netherlands in Copenhagen, Denmark - Toldbodgade 33 - 1253 Copenhagen K - Denmark

Telefoonnummer:

(+45) 33 70 72 00

Faxnummer:

(+45) 33 14 03 50

Email:

kop@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl

Ambassadeur:

Mr Rob Zaagman

Openingstijden:

By appointment

De Ambassade van Nederland in Kopenhagen is een bilaterale missie in Denemarken en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Denemarken.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Kopenhagen staat onder leiding van Mr Rob Zaagman - Ambassadeur van Nederland in Denemarken en is bereikbaar per telefoon (+45) 33 70 72 00 of email kop@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Kopenhagen vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Denemarken

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Denemarken om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Denemarken op een rijtje gezet: Aalborg, Aarhus, Klaksvik en Odense

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Kopenhagen of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Denemarken en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Denemarken of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Kopenhagen verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Denemarken die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Denemarken wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen via telefoon (+45) 33 70 72 00 of per email kop@minbuza.nlNuttige Links