Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Nicosia

Cyprus Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Cyprus. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Nicosia. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Cyprus. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Cyprus.

De Nederlandse Ambassade in Cyprus
Netherlands Embassy in Nicosia, Cyprus - 34 Demosthenis Severis Avenue - 1080 Nicosia - Cyprus

Telefoonnummer:

(+357) 22 87 36 66

Faxnummer:

(+357) 22 87 23 99

Email:

nic@minbuza.nl

Website:

www.nederlandwereldwijd.nl/landen/cyprus

Ambassadeur:

Mrs Nathalie Jaarsma

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Nicosia is een bilaterale missie in Cyprus en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Cyprus.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Nicosia staat onder leiding van Mrs Nathalie Jaarsma - Ambassadeur van Nederland in Cyprus en is bereikbaar per telefoon (+357) 22 87 36 66 of email nic@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Nicosia vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Cyprus

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Nicosia? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Cyprus om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Cyprus op een rijtje gezet: Limassol

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Nicosia - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Nicosia of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Cyprus en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Cyprus of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Nicosia verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Cyprus die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Cyprus wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Nicosia uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Nicosia via telefoon (+357) 22 87 36 66 of per email nic@minbuza.nlNuttige Links