Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Zagreb

Kroatië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Kroatië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Zagreb. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Kroatië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Kroatië.

De Nederlandse Ambassade in Kroatië
Netherlands Embassy in Zagreb, Croatia - Ban centar - Augusta Cesarca 6, 2nd floor - 10000 Zagreb - Croatia

Telefoonnummer:

(+385) 1 4642 200

Faxnummer:

(+385) 1 4642 201

Email:

zag@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/croatia

Ambassadeur:

Mrs Ellen Berends

Openingstijden:

Mon-Fri 08.30-12.30 and 13.00-16.30. Consular Section Mon, Wed and Fri 10.00-12.00

De Ambassade van Nederland in Zagreb is een bilaterale missie in Kroatië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Kroatië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Zagreb staat onder leiding van Mrs Ellen Berends - Ambassadeur van Nederland in Kroatië en is bereikbaar per telefoon (+385) 1 4642 200 of email zag@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Zagreb vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Kroatië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Zagreb? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Kroatië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Kroatië op een rijtje gezet: Dubrovnik, Rijeka en Split

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Zagreb - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Zagreb of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Kroatië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Kroatië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Zagreb verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Kroatië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Kroatië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Zagreb uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Zagreb via telefoon (+385) 1 4642 200 of per email zag@minbuza.nlNuttige Links