Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Peking

China Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in China. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Peking. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in China. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in China.

De Nederlandse Ambassade in China
Netherlands Embassy in Beijing, China Liangmahe Nanlu 4 100600 Beijing China

Telefoonnummer:

(+86) (10) 8532 0200

Faxnummer:

(+86) (10) 8532 0300

Email:

pek@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/china

Ambassadeur:

Mr. Dirk Jan van den Berg

Openingstijden:

Monday-Friday 08:30-12:30 and 14:00-17:30

De Ambassade van Nederland in Peking is een bilaterale missie in China en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in China.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Peking staat onder leiding van Mr. Dirk Jan van den Berg - Ambassadeur van Nederland in China en is bereikbaar per telefoon (+86) (10) 8532 0200 of email pek@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Peking vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in China

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Peking? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in China om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in China op een rijtje gezet: Chongqing, Guangzhou en Shanghai

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Peking - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Peking of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor China en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor China of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Peking verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in China die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in China wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Peking uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Peking via telefoon (+86) (10) 8532 0200 of per email pek@minbuza.nlNuttige Links