Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Ottawa

Canada Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Canada. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Ottawa. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Canada. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Canada.

De Nederlandse Ambassade in Canada
Netherlands Embassy in Ottawa, Canada 350 Albert Street, Suite 2020 Ottawa Ontario K1R 1A4 Canada

Telefoonnummer:

(+1) 877-388 2443

Faxnummer:

(+1) 613-237 6471

Email:

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/canada

Ambassadeur:

Mr Wim Geerts

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Ottawa is een bilaterale missie in Canada en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Canada.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Ottawa staat onder leiding van Mr Wim Geerts - Ambassadeur van Nederland in Canada en is bereikbaar per telefoon (+1) 877-388 2443 of email

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Ottawa vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Canada

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Ottawa? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Canada om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Canada op een rijtje gezet: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Kingston, Montreal, Quebec, Saskatoon, Toronto, Vancouver en Winnipeg

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Ottawa - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Ottawa of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Canada en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Canada of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Ottawa verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Canada die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Canada wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Ottawa uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Ottawa via telefoon (+1) 877-388 2443 of per emailNuttige Links