Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Wenen

Oostenrijk Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Oostenrijk. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Wenen. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Oostenrijk. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Oostenrijk.

De Nederlandse Ambassade in Oostenrijk
Netherlands Embassy in Vienna, Austria - Opernring 5 / (7. Stock) - 1015 Vienna - Austria

Telefoonnummer:

(+43) (0)1 589 390

Faxnummer:

(+43) (0)1 589 39 - 265

Email:

wen@minbuza.nl

Website:

sieunddieniederlande.nl/ihr-land-und-die-niederlande/osterreich/ueber-uns/niederlandische-botschaft-in-wien

Ambassadeur:

Mr Aldrik Gierveld

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Wenen is een bilaterale missie in Oostenrijk en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Oostenrijk.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Wenen staat onder leiding van Mr Aldrik Gierveld - Ambassadeur van Nederland in Oostenrijk en is bereikbaar per telefoon (+43) (0)1 589 390 of email wen@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Nederland in Wenen vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Oostenrijk

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Wenen? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Oostenrijk om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Oostenrijk op een rijtje gezet: Graz, Innsbruck, Linz en Salzburg

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Wenen - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Wenen of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Oostenrijk en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Oostenrijk of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Wenen verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Oostenrijk die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Oostenrijk wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Wenen uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Wenen via telefoon (+43) (0)1 589 390 of per email wen@minbuza.nlNuttige Links