Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Canberra

Australië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Australië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Canberra. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Australië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Australië.

De Nederlandse Ambassade in Australië
Netherlands Embassy in Canberra, Australia - 120 Empire Circuit - Yarralumla - ACT 2600 - Australia

Telefoonnummer:

(+61) 2 6220 9400

Faxnummer:

(+61) 2 6273 3386

Email:

can@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsworldwide.nl/countries/australia

Ambassadeur:

Erica Schouten

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van Nederland in Canberra is een bilaterale missie in Australië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Australië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Canberra staat onder leiding van Erica Schouten - Ambassadeur van Nederland in Australië en is bereikbaar per telefoon (+61) 2 6220 9400 of email can@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Canberra vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Australië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Canberra? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Australië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Australië op een rijtje gezet: Adelaide, Brisbane, Hobart, Melbourne, Perth en Sydney

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Canberra - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Canberra of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Australië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Australië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Canberra verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Australië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Australië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Canberra uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Canberra via telefoon (+61) 2 6220 9400 of per email can@minbuza.nlNuttige Links