Litouwen Flag

De Litouwse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Litouwse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Litouwse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Litouwse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Litouwen in Nederland.

De Litouwse Ambassade in Nederland
Lithuanian Embassy in The Hague, the Netherlands Laan Van Meerdervoort 20 2517 AK S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) (70) 385 5418

Faxnummer:

(+31) (70) 385 3940

Email:

amb.nl@urm.lt

Website:

nl.mfa.lt

Ambassadeur:

Mr Vaidotas Verba

Openingstijden:

De Ambassade van Litouwen in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Litouwse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Litouwse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr Vaidotas Verba - Ambassadeur van Litouwen in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) (70) 385 5418 of email amb.nl@urm.lt

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Litouwse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Litouwen in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Litouwse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Litouwse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Litouwse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Litouwse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Litouwen in Nederland op een rijtje gezet: Eindhoven en Groningen

Zoek een hotel in de buurt van de Litouwse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Litouwse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Litouwen - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Litouwen. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Litouwen.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Litouwen kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Litouwen in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Litouwen te bezoeken evenals aan Litouwse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Litouwse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Litouwse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Litouwse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Litouwse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) (70) 385 5418 of per email amb.nl@urm.ltNuttige Links