België Flag

De Belgische Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Nederland.

De Belgische Ambassade in Nederland
Belgian Embassy in The Hague, the Netherlands - Johan van Oldenbarneveltlaan 11 - 2582 NE Den Haag - Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 3123456

Faxnummer:

Email:

thehague@diplobel.fed.be

Website:

netherlands.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

VAN CALSTER Anick

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Den Haag staat onder leiding van VAN CALSTER Anick - Ambassadeur van België in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 3123456 of email thehague@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam, Breda, Groningen, Maastricht, Raalte, Rotterdam en Vlissingen

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 3123456 of per email thehague@diplobel.fed.beNuttige Links