Nederland Flag

De Nederlandse Ambassade in Boekarest

Roemenië Flag

Nederlandse Diplomatieke Missie in Roemenië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Nederlandse Ambassade in Boekarest. De ambassade is niet de enige Nederlandse diplomatieke missie in Roemenië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Nederland in Roemenië.

De Nederlandse Ambassade in Roemenië
Netherlands Embassy in Bucharest - HERMES BUSINESS CAMPUS - Blvd. Dimitrie Pompeiu 5-7, 8th floor - Bucharest sector 2 - 020335 - Romania

Telefoonnummer:

(+40) 21 208 60 30

Faxnummer:

(+40) 21 230 76 20

Email:

bkr@minbuza.nl

Website:

www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/romania

Ambassadeur:

Mr Matthijs van Bonzel

Openingstijden:

Consular Department Monday, Tuesday and Thursday 09:00 - 12:00

De Ambassade van Nederland in Boekarest is een bilaterale missie in Roemenië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Nederlandse belangen in Roemenië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Nederlandse Ambassade in Boekarest staat onder leiding van Mr Matthijs van Bonzel - Ambassadeur van Nederland in Roemenië en is bereikbaar per telefoon (+40) 21 208 60 30 of email bkr@minbuza.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Nederlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Nederland in Boekarest vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Nederlandse Consulaten in Roemenië

Ver verwijderd van de Nederlandse Ambassade in Boekarest? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Nederlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Nederlandse consulaat in Roemenië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Nederland in Roemenië op een rijtje gezet: Cluj Napoca, Constanta en Timisoara

Zoek een hotel in de buurt van de Nederlandse Ambassade in Boekarest - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Boekarest of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Nederlandse ambassade.

Reisverzekering voor Roemenië en Nederland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Nederland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Nederland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Roemenië of Nederland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Nederland in Boekarest verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Roemenië die van plan zijn om Nederland te bezoeken evenals aan Nederlandse burgers die in Roemenië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Nederlandse Ambassade in Boekarest uit het behandelen van aanvragen van Nederlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Nederlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Nederlandse Ambassade in Boekarest via telefoon (+40) 21 208 60 30 of per email bkr@minbuza.nlNuttige Links